In zijn nieuwste boek, bespreekt Rajan Suri, grondlegger van QRM het POLCA-systeem.

Wat betekent de implementatie van POLCA in de praktijk? De grondlegger van QRM, Rajan Suri, heeft een nieuw boek uitgebracht rond POLCA: het productiecontrolesysteem voor high-mix-low-volume producten en producten op maat.

POLCA Boek

POLCA: Zo zit het

POLCA (‘Paired-cell Overlapping Loops of Cards with Authorization’) is een op kaarten gebaseerd visueel controlesysteem dat de orderstroom stuurt over de werkvloer. POLCA zorgt ervoor dat de stroomopwaartse productiestappen rekening houden met de beschikbare capaciteit bij de stroomafwaartse productiestappen. Op die manier voorkomt men dat men te vroeg start met orders waarvoor in de volgende stap toch geen capaciteit beschikbaar is. Hierdoor kan men de work in process (WIP) beperken en kan men kortere doorlooptijden op de werkvloer realiseren.

POLCA is vooral geschikt voor bedrijven met high-mix/low-volume-producten en producten op maat. Dergelijke bedrijven kampen met lange doorlooptijden, late leveringen en dagelijks expediting om de leveringsdata na te komen. In dergelijke omgevingen schiet ERP en zelfs geavanceerde planningssoftware zoals ‘finite capacity scheduling’ vaak tekort. (Meer over deze planningsparadox leest u hier op onze blog.) Met POLCA konden in dergelijke omgevingen wel indrukwekkende resultaten worden bereikt.

Het belangrijkste aspect van POLCA is dat het eenvoudig is. De methode vraagt niet om een complexe software-implementatie: het kan gebruikt worden zonder een ERP-systeem of het kan naadloos aansluiten bij een bestaand ERP-systeem.

POLCARAJA

Uit de praktijk gebundeld

Het nieuwe boek rond POLCA voorziet een stapsgewijze roadmap voor de implementatie van POLCA, onschatbaar voor zowel bedrijven die POLCA willen implementeren als consultants en academici die deze bedrijven adviseren. Verder worden de concepten in praktische en begrijpelijke taal uitgelegd en met gedetailleerde voorbeelden geïllustreerd. Ten slotte bevat het boek meerdere casestudies geschreven door bedrijven over hun POLCA-implementatieproces en de resultaten die behaald werden in verschillende sectoren in zes landen. Zo wordt ook de ervaring van Provan met QRM en POLCA uit de doeken gedaan.

 

 

Schrijf je in middels onderstaand formulier

  • MM slash DD slash JJJJ
    mm/dd/jjjj
  • Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring en verkoopvoorwaarden.

Vraag de opleiding aan middels onderstaand formulier

  • MM slash DD slash JJJJ
    mm/dd/jjjj
  • Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring en verkoopvoorwaarden.