Dit levert QRM u op

Al vanaf de jaren negentig is ervaring opgedaan met de opbrengsten van QRM. Dat levert “harde” gegevens op die de beslissing staven om over te gaan op QRM. Zowel in de USA, waar grondlegger Rajan Suri ervaring opdeed, als uit implementaties in Nederland, zijn opmerkelijke voordelen naar voren gekomen.

De opbrengsten bij QRM zitten hem o.a. in verlaging van overhead, verlaging van voorraden zowel in grondstoffen halffabricaten als gerede producten, besparing van ruimte, verbetering van kwaliteit en directe besparingen in materiaal maar ook in uren. Bij de helft van alle implementaties was de doorlooptijd gereduceerd met ongeveer 80%! Gemiddeld bracht dit een kostenreductie van 25%

Doorlooptijd

Power Of Six Rule

Een analyse van alle cijfers uit QRM implementaties, leggen statistisch een relatie tussen doorlooptijdreductie en de gemiddelde besparing. Deze relatie wordt weergegeven met een formule de zogenaamde Power of Six-regel. Hiermee rekent u uit wat u door de doorlooptijdverkorting kunt besparen aan kosten.

Deze regel luidt als volgt:

Power Of Six Regel

Hierbij is:

 •            Nieuwe kostprijs om één product te maken
 • Ko          Oude kostprijs om één product te maken
 • D            Nieuwe doorlooptijd in kalenderdagen
 • Do          Oude doorlooptijd in kalenderdagen

 

Onderstaand rekenvoorbeeld laat zien hoeveel kosten u bespaart met het halveren van de doorlooptijd.

Stel dat uw oude kostprijs (Ko) €45 euro bedraagt en de oude doorlooptijd (Do) 20 minuten. Dankzij uw QRM-aanpak is de doorlooptijd gehalveerd en is uw nieuwe doorlooptijd (D) nog maar 10 minuten. We vullen de Power Of Six regel in:

Rekensom

De nieuwe kostprijs is dus €40,09; de kostprijs is met 11% gedaald!

Daarnaast biedt QRM voordelen die niet direct in geld zijn uit te drukken, maar niet minder waardevol zijn. U krijgt met QRM tijd om te anticiperen op situaties, voor innovaties en om nieuwe product-markt combinaties te onderzoeken. Bovendien profiteert u van een kortere  time to market en neemt de medewerkerstevredenheid toe.

Schrijf je in middels onderstaand formulier

 • MM slash DD slash JJJJ
  mm/dd/jjjj
 • Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring en verkoopvoorwaarden.

Vraag de opleiding aan middels onderstaand formulier

 • MM slash DD slash JJJJ
  mm/dd/jjjj
 • Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring en verkoopvoorwaarden.