De inzet van Quick Response Manufacturing (QRM) als bedrijfsstrategie bevordert zowel de bedrijfsprocessen als de sociale innovatie op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek dat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft laten uitvoeren. Minister Asscher noemt Veerman De Rijp, een timmerfabriek met QRM als bedrijfsstrategie, als voorbeeld van een bedrijf dat duurzame inzetbaarheid goed oppakt.

QRM Asscher

In zijn toespraak bij de bijeenkomst ‘De Innoverende Arbeidsmarkt’, georganiseerd door het Platform O&O en het Landelijke Overleg Scholingsfondsen, geeft de minister expliciet aan dat de invoering van QRM bijdraagt om doorlooptijden van orders te verkorten. Tevens stimuleert QRM medewerkers mee te denken over procesoptimalisatie, hun vaardigheden inzichtelijk te maken en kennis over te dragen aan collega’s.

QRM iets voor jouw bedrijf?

Met steun van O&O-fonds SSWT is QRM met succes ingevoerd bij Veerman De Rijp. Mensontwikkeling, procesoptimalisatie en organisatieverandering: drie terreinen die stuk voor stuk bijdragen aan een gegarandeerd succesvolle implementatie van QRM. “Belangrijk is ook te beseffen dat niet iedereen het wiel hoeft uit te vinden. Er zijn interessante, goede voorbeelden van bedrijven die duurzame inzetbaarheid goed oppakken in het kader van het project ‘Werkend Leren’.

Zoals familiebedrijf ‘Veerman de Rijp’, dat onder meer houten kozijnen, ramen en deuren maakt. om de doorlooptijden van orders te verkorten, heeft het bedrijf met steun van O&O-fonds ‘SSWT’ de methode ‘Quick Response Manufacturing (QRM)’ ingevoerd.Ook is er sociaal geïnnoveerd. Medewerkers worden onder meer gestimuleerd mee te denken hoe het proces beter kan, hun vaardigheden inzichtelijk te maken en kennis over te dragen aan collega’s. Dit leidt tot meer trots en geloof in eigen kunnen, meer afwisseling in het werk en werkplezier, en bredere inzetbaarheid binnen, maar ook buiten het bedrijf.”

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 

Schrijf je in middels onderstaand formulier

  • MM slash DD slash JJJJ
    mm/dd/jjjj
  • Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring en verkoopvoorwaarden.

Vraag de opleiding aan middels onderstaand formulier

  • MM slash DD slash JJJJ
    mm/dd/jjjj
  • Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring en verkoopvoorwaarden.